Telecom (Grond)verwerving & vergunningen

Verwerving & vergunningen

HCC is al sinds 2004 actief in de (grond)verwerving. Onze medewerkers begeleiden, adviseren en ontzorgen bij complexe verwervings- of vergunningstrajecten. Dit doen wij hoofdzakelijk voor grote partijen met een eigen infrastructuur, zoals telecombedrijven en energiemaatschappijen. Zo is HCC in de loop der jaren onder meer gegroeid tot marktleider in het specifieke werkveld van de verwerving van telecom-infrastructuur.

Onze verwervingsspecialisten werken regionaal en weten uitstekend hun weg te vinden bij alle relevante overheden, instellingen en andere instanties die u als exploitant of eigenaar van infrastructuur uiteindelijk nodig heeft om uw infrastructuur te beheren of een nieuwe locatie te realiseren. Hoogspanningsmasten, GSM, UMTS, LTE (4G), LoRa, PoP-locaties, small cells… deze netwerken zijn ons niet onbekend.

Bij vergunning-plichtige bouwwerken kan dit gaan om telecommasten, antenne-opstelpunten, WiFi hotspots en zelfs hele glasvezelnetwerken. Maar regelmatig verwerven wij ook locaties of vergunningen voor reclamemasten, windmolens of andere vergunning-plichtige bouwwerken.

Het verwervingsteam wordt aangestuurd door ervaren en deskundige projectleiders, en ondersteund door juristen en contractmanagers zodat een optimaal resultaat voor de klant wordt behaald. Denk hierbij aan de huurovereenkomsten of allonges die opgesteld dienen te worden als het gaat om mobiele opstelpunten en/of masten, Er wordt rekening gehouden met de wettelijke bepalingen en benodigde vergunningen.

Naast het uitvoeren van verwervingsopdrachten verzorgen wij voor enkele partijen ook het beheer van objecten. Of het nu gaat om vastgoedobjecten, telecom-masten of andere objecten, het contractuele of administratieve beheer is bij ons in goede handen.

Ook indien u bijvoorbeeld een locatie ter beschikking wilt stellen, of indien u meer wilt weten over de mogelijkheden, belt u dan gerust.