Telecom & Infra (Grond)Verwerving & Vergunningen

Verwerving & vergunningen

HCC is al sinds 2004 actief in de (grond)verwerving. Onze medewerkers begeleiden, adviseren en ontzorgen bij complexe verwervings- of vergunningstrajecten. Dit doen wij hoofdzakelijk voor grote partijen met een eigen infrastructuur, zoals telecombedrijven en nutspartijen. Zo is HCC in de loop der jaren onder meer gegroeid tot marktleider in het specifieke werkveld van de verwerving van Telecom & Ondergrondse infrastructuur.

Onze verwervingsspecialisten werken regionaal en weten uitstekend hun weg te vinden bij alle relevante overheden, instellingen en andere instanties die u als exploitant of eigenaar van infrastructuur uiteindelijk nodig heeft om uw infrastructuur te beheren of een nieuwe locatie te realiseren. Op het gebied van Telecom zijn deze netwerken ons niet onbekend.

Bij vergunning-plichtige bouwwerken kan dit gaan om telecommasten, antenne-opstelpunten, WiFi hotspots en zelfs hele glasvezelnetwerken. Maar regelmatig verwerven wij ook locaties of vergunningen voor reclamemasten, windmolens of andere vergunning-plichtige bouwwerken.

Het verwervingsteam wordt aangestuurd door ervaren en deskundige projectleiders, en ondersteund door juristen en contractmanagers zodat een optimaal resultaat voor de klant wordt behaald. Denk hierbij aan het vestigen van zakelijke rechten, aan- verkoop en ruilovereenkomsten voor ondergrondse kabel/leidinglegging en het verzorgen van huurovereenkomsten of allonges die opgesteld dienen te worden als het gaat om mobiele opstelpunten en/of masten te kunnen plaatsen. Er wordt rekening gehouden met de wettelijke bepalingen en benodigde vergunningen.

Indien u meer wilt weten over de mogelijkheden, belt u dan gerust.